Kongahälla, som Kungälv hette förr i tiden, är en lagom stor stad i Bohuslän, ungefär två mil utanför Göteborg. Stadens motto är ”Med hjärtat i historien och blicken mot framtiden” och det passar väl verkligen i denna ort, som har haft en viktig plats i historien de senaste 800 åren. Nu satsar man mycket på barnen och har en stor mängd friskolor och idrottsklubbar, samt ett rikt kulturutbud för de Kungälvsbor som vill aktivera sig i sin hemstad och inte alltid åka in till storebror Göteborg för att förlusta sig där.
Konferensdeltagaren kan absolut känna sig välkommen i denna pärla på den svenska västkusten.

Konferens Kungälv - Mötesbranschen

Golfkonferens i Kungälv

Strax utanför stan ligger Bollestad Golfklubb, det perfekta stället för dig som vill kombinera jobbkonferensen med en runda, eller tre, golf. Banan är en vandring i det bohusländska kulturlandskapet och har nio hål utspridda på en medellång bana, som är smart planerad så att man slipper springa in i de andra golfarna hela tiden.
Bollestad är ingen jätteklubb, men stämningen på banan är alltid god, och både du som outsider och de lokala förmågorna kan känna er bekväma med att träna svingar och puttar på klubbens tees.
Ett annat golf-alternativ ett snäpp längre bort är Kungälv Kode Golfklubb, som är en större golfbana med både restaurang, längre bana och boendemöjligheter. Här finns det även särskilda golfpaket för dig som är intresserad av att förlägga hela konferensen i närheten av golfbanan. Rundan har flera riktigt bra hål och en varierad layout, så att den till och med kan spelas många gånger utan att du tröttnar.

Romantisk weekend i Kungälv

Om du och din älskade är ute efter en helg borta från hemmets trista väggar, rekommenderas ett besök i Kungälv varmt. Ni kan stanna i hotellsängen hela dagen, gå och shoppa, fika och äta mat, eller varför inte besöka en 700 år gammal borg?
Stadens främsta sevärdhet är den gamla ruinen Bohus Fästing, som en gång i tiden var en mäktig borg, byggd i början av 1300-talet. Den ligger på en fyrtio meter hög klippa precis vid Nordre älv och skulle försvara Norges gräns mot söder, på den tiden Sverige fortfarande tillhörde våra kära grannar. Välj själv om ni vill utforska fästningen på egen hand eller om ni hellre vill ha en guidad tur av någon av proffsen, som ser till att den fascinerande legenden lever vidare.
Om imponerade rustika fornlämningar inte imponerar på er turturduvor, kanske en lite nyare byggnad gör? På Thorskogs Slott kan ni övernatta i ett individuellt inrett rum där lyx, personlig omtanke och de starkare historiska vibbarna har fått fritt spelrum. Restaurangen är omnämnd i White Guide och bjuder således på en oförglömlig upplevelse och en måltid kreerad av närproducerade råvaror och viner från den egna vinkällaren.

SPA och hälsa i Kungälv

Spa Avkoppling - Kungälv - MötesbranschenKonferensdeltagaren som börjar få myror i benen och inte kan sitta still kanske skulle må bra av ett besök på ett av Kungälvs gym?
Det mest centrala gymmet i stan heter STC Kungälv och är en klubb där alla människor ska känna sig som hemma, oavsett träningsnivå. Deras gruppträningsschema är enligt egen utsago ”maxat” och har något för de flesta smaker, allt från zumba till spinning. Naturligtvis kan du också träna ensam med fria vikter, crosstrainers, löpband eller kettlebells.
Du som inte gillar att svettas kan istället låta någon annan knåda musklerna åt dig, kanske en massageterapeut till exempel? Hos Hälsan i Centrum mitt i Kungälv får kropp och själ den ompyssling de behöver. Här kan du bland annat boka in en aroma-ansiktsmassage, en helkroppsmassage eller en klassisk svensk massage. Dessutom erbjuder de fotvård och fotmassage, ansiktsbehandlingar och många olika tjänster inom osteopati, om det skulle krävas ett tag med hårdhandskarna.

Boka konferens i Kungälv

Internet är din bästa hjälpreda när det kommer till konferensbokning i Kungälv. Det är nämligen absolut enklast om du själv gör lite efterforskningar online och utgår från det som just ni behöver och letar efter. Ibland måste man kanske kompromissa lite dessutom, så då är det bra om alla alternativ är genomgånga och ni lätt kan säga vilket hotell eller konferensanläggning som passar er bäst.

Konferensanläggningar i Kungälv

Du som vill slippa storstaden Göteborg har ett bra alternativ i Kungälv. Här finns gott om konferensmöjligheter så att du säkert hittar något som passar dig och ditt företag eller förening.

Club Evergreen
Solbräckegatan 33
442 45 KUNGÄLV
Tel: 0303 – 233092
www.clubevergreen.se

Club Evergreen hjälper er att ordna en lite ovanligare konferens. Här finns lokaler för upp till 32 personer, och mat och dryck ingår i alla paket. Dessutom kan ni köra roliga aktiviteter för att lätta upp stämningen, antingen innan eller efter ert möte. Här finns bland annat femkamp och relaxavdelning med bastu och jacuzzi.

Hotell Fars Hatt
Torget 2
442 31 KUNGÄLV
Tel: 0303-109 70
www.farshatt.se

Mitt i Kungälv ligger fina Fars Hatt, som ordnar konferens med mat och service i fokus. Här är sängarna sköna och lokalerna trivsamma, så att du och ditt företag kan komma och konferera, utan att behöva oroa er för någonting alls. Parkering, internet och tillgång till relaxavdelningen ingår såklart.

Hyrservice-Fest & Event
Box 694
442 18 KUNGÄLV
Tel: 0303-20 60 90
www.festevent.se

Denna eventbyrå är guld värd när det är dags att ordna konferens. Med ett stort nätverk av cateringfirmor och anläggningar i sin adressbok kan de fixa möten för i princip vem som helst. Dessutom kan ni räkna med roliga, ovanliga teambuildingaktiviteter och schyssta priser.

Tofta Herrgård
Tofta Herrgård
442 75 LYCKE
Tel: 0303-22 58 05
www.toftaherrgard.se

Mellan Kungälv och Marstrand ligger fina Tofta Herrgård med anor från 1500-talet. Fullt utrustade konferenslokaler möter alla sorters grupper, och dessutom ingår både mat och boende i paketpriserna. Ni kan dessutom välja att bara köra dagkonferens om det passar era önskemål bättre.

Trankärrsgården
Trankärr 150
442 49 KUNGÄLV
Tel: 0303-16889
www.trankarrsgarden.net

På vackra Trankärrsgården kan ni träffas och konferera i lugn och ro. Lokalerna är utrustade med allt nödvändigt material ni behöver, och i de omtyckta prispaketen ingår allt från grupprum till frukost, dryck och tvårättersmiddag.

Här hittar du ytterligare information om konferens i Göteborg.