Konferens Ljungskile - Mötesbranschen

Lilla Ljungskile i Uddevalla kommun ligger precis vid kusten ovanför Göteborg i västra Sverige. Här är orten perfekt belägen mellan fjäll och hav, vilket också speglar utbudet av aktiviteter som finns. Man kan paddla kajak, vandra, fiska musslor, äta fisk och bada i den gamla kurorten Lyckorna. Trots att invånarantalet ligger runt blygsamma 3 400 personer, finns det här ett mycket framgångsrikt fotbollslag, Ljungskile SK, som spelar i Superettan, och en av Sveriges största folkhögskolor, Ljungskile Folkhögskola. Företag och föreningar som funderar på att ordna konferens i Bohuslän har absolut kommit rätt. I Ljungskile finns ett stort utbud av proffsiga anläggningar och hotell, där trevlig, hjälpsam personal är mån om att arrangera just ert perfekta möte. Maten, särskilt den från havet, är fantastisk och miljön likaså. Bättre kan det inte bli.

Golfbanor i Ljungskile

Konferensdeltagare som känner för att ta en paus från möteslokalen och gå en runda golf istället är hjärtligt välkomna till Lyckorna Golfbana i Ljungskile. Hit kan du komma även om du inte är på konferens i trakterna och trots det vill spela golf på en fin bana, vackert situerad precis vid vattnet. Golfklubben startade 1968 och det var faktiskt självaste Sven Tumba som slog invigningsslaget.
Banan har 18 hål och går både genom park- och seasidelandskap. Här kan man spela avkopplande golf utan att stressa, havet och spelet brukar ha den effekten på en. Det finns också en korthålsbana med 9 hål, ställplatser för husvagnar, en golfshop med allt det senaste inom golfvärlden samt en trevlig restaurang, där man kan fylla på energidepåerna efter en lyckad runda.

Romantisk weekend i Ljungskile

Ibland kan vardagen ta över handen och det känns som man inte gör något annat än jobbar, städar, tvättar och åker fram och tillbaks i samma spår. Då kan det vara skönt att ta en helg tillsammans med sin partner, bara slappa och äta god mat. I Ljungskile går det utomordentligt bra att låta tiden gå och göra ingenting, men det finns också roliga saker att syssla med på tu man hand, om man vill umgås på det sättet.
Till exempel kan ni röra på er tillsammans och åka ut på en kajaktur. I de klassiska Nordströmmarna rör sig vattnet långsamt och passar både nybörjare och erfarna paddlare. Njut av djurlivet, stillheten och det fina naturreservatet.
Alternativt stannar ni kvar i Ljungskiles kärna, går en shoppingtur på gågatan och spanar in i små unika butiker och kollar vad kedjorna erbjuder. En fikapaus med kaffe och hembakat smakar superbra när man får sitta och titta på folk samtidigt. Här finns dessutom två bra outlets för dig som är fyndsugen: Resteröds och Kriss, båda ligger i den gamla trikåfabriken.

SPA och hälsa i Ljungskile

Spa, Hälsa & Weekend i Ljungskile
Även du som tycker om att ta hand om dig själv kommer att trivas i Ljungskile. Här finns många små inrättningar för just kropp och själ. Ett av dessa ställen är Villa Motionera i ortens utkant. Här finns ett stort gym där du kan utmana din fysik på bästa sätt, antingen med hjälp av löpband, fria vikter, eller varför inte testa vibrationsträning. Dessutom finns det möjlighet att få olika sorters massagebehandlingar av erfarna terapeuter, som vet vad de gör och verkligen lyckas lösa upp de där hårda knutarna i till exempel rygg och axlar.
För rena skönhetsbehandlingar kan man till exempel gå till 9 Square Beauty som ligger i Aröd i Ljungskile. Här fixar proffsiga medarbetare både fina, långa fransar åt dig och tar hand om händer och fötter, oavsett om det är pedikyr, manikyr eller gelnaglar du är intresserad av. Du kan också få ögonbrynen iordninggjorda, plockade och färgade. Sen är du redo för både det ena och det andra.

Konferensbokning i Ljungskile

Att boka konferens i Ljungskile är inget problem för den som har tillgång till en dator. Och skulle du av någon anledning inte ha det, så kommer du troligtvis väldigt långt med en gammal hederlig telefonkatalog också. Via internet kan man dock göra mer djupgående research, titta på bilder från de olika ställena och läsa andra konferensdeltagares recensioner. När klubban sen fallit och du bestämt vart ni vill boka, är det lättast att ringa eller skicka ett mail direkt till konferensanläggningen, restaurangen eller hotellet.

Konferensanläggningar i Ljungskile

Här hittar du några förslag på ställen i Ljungskile som kan hjälpa dig ordna konferens.

Ljungskile Folkhögskola
Ljungskile Folkhögskola
459 80 LJUNGSKILE
Tel: 0522-68 69 70
www.ljungskile.fhsk.se

Med helt nya lokaler och en fantastisk utkik kan Ljungskile Folkhögskola erbjuda konferenser endast 55 minuter norr om Göteborg. Här får du vacker natur, smarrig mat och möten i moderna rum. Som pausunderhållning erbjuds en uppsjö olika aktiviteter, eller så kan ni gå en avkopplande golfrunda.

Lyckorna Brygga Kök & Bar
Robert Macfiesv.20
459 33 LJUNGSKILE
Tel: 0522-22255

www.lyckornabrygga.se

Denna restaurang och bar anordnar även konferens för stora och små grupper. Här står maten i fokus och dessutom kommer ofta kända artister på besök. På så sätt kan företagets seriösa diskussioner kombineras med en gemensam musikkväll i teambuildingsyfte.

Villa Sjötorp 

Sjötorpsvägen 5
459 33 LJUNGSKILE
Tel: 0522-20174

www.villasjotorp.se

Hos Villa Sjötorp satsar man på att ordna ”personliga och familjära” konferenser i en gammeldags miljö som inspirerar och uppmuntrar till nya tankesätt. Det är inte bara maten och rummen som är utmärkta här, utan också utbudet av aktiviteter för företaget som vill ha roligt tillsammans också.

Åh Stifts- och Konferensgård 
Å 252
459 94 LJUNGSKILE
Tel: 0522-25056

www.ahstiftsgard.se

Precis vid kusten ligger den fina stifts- och konferensgården Åh, där företag och föreningar kan samlas för att tanka energi och fatta bra beslut inför farmtiden. Det finns många olika lokaler för att ni ska kunna välja den som passar ert möte bäst, och dessutom är maten fräsch, god och totalt anpassningsbar.

Laxbutiken
Ljungs Berg 200
459 93 LJUNGSKILE
Tel: 0522-20810
www.laxbutiken.se

I Laxbutiken kan ni inte bara njuta av mängder av olika laxrätter, utan också arrangera en proffsig och inspirerande konferens. Här finns en mängd olika mötesrum med spännande inriktning och namn att välja mellan, till exempel Biblioteket, Vinkällaren, Isoleringen och Bubbelrummet. Personalen är extremt serviceinriktad och maten jättegod.

Här du fler alternativ till konferens i Göteborg