Konferens Mölndal - Mötesbranschen

Mölndal är en del av tätorten Göteborg, men ändå sitt eget lilla samhälle utanför Sveriges andra största stad. I denna diamant på västkusten bor det cirka 38 000 människor. Här finns berömda platser som ÅbyTravet, Gunnebo Slott och Fässbergs kyrka.

För er som vill slippa hektiska Göteborg, men ändå dra nytta av ett läge som är enkelt att ta sig från och till, hittar säkerligen en perfekt konferensplats i Mölndal. Här finns något för alla smaker, vare sig ni letar efter ett hotell, en lokal med biografstolar eller en där ni kan kolla på trav samtidigt som ni diskuterar budgethöjningar.

Golfbanor i Mölndal

Golf & Golfbanor i MölndalHar du tur så går det att kombinera konferensen och möten med en runda eller två golf. I Mölndal finns det ett bra alternativ för den golfsugna: Mölndals Golfklubb.
Mölndals Golfklubb ligger i ett område som heter Hassungared, utanför Mölndal. Deras bana har 18 hål och är designad av amerikanen Ronald Fream, som bland annat gjort golfbanor åt Disneyland och prominenta människor i Tunisien. Banan följer landskapet på ett naturligt sätt vilket har gjort att fåglar och vilda djur som rådjur, älgar, tornfalkar och harar stannat kvar. De visar sig gärna från säkert avstånd under golfrundan. Mölndals Golfklubb förfogar även över en trevlig restaurang som tar hand om både middagsservering och catering. Då de även arrangerar konferenser kan du till och med ta med dig alla kollegorna till golfbanan, för att ännu bättre kombinera mötena med friluftsliv.

Romantisk weekend i Mölndal

Kanske kommer du till Mölndal med din älskade i ett försök att fly vardagens stress och press. Det lilla samhället passar utmärkt för romantiska middagar, avkopplande promenader och mysiga stunder på tu man hand.
Ni kan till exempel utforska vackra Gunnebo Slott som bjuder på fin trädgårdskonst och atmosfär utöver det vanliga. Dessutom smakar maten i den gamla tjänstefolksbyggnaden, som nu är kaffehus och krog, underbart gott. På sommaren kan man gå på konsert här, eller varför inte uppleva deras julmarknad i slutet av året?
Naturen utanför Mölndal är full av kvarlämningar från människor genom historien. Här kan ni hand i hand upptäcka boplatser från stenåldern, gravar från järnåldern och kvarngrunder från 1700-talet, samtidigt som ni njuter av tystnaden i skogen och bara har ögon för varandra.

SPA och hälsa i Mölndal

I Mölndal gillar man uppenbarligen att hålla sig i form, att vara snygg och fräsch och ta hand om både kropp och själ. I alla fall om man dömer orten efter antalet proffsiga friskvårdsinrättningar, gym och skönhetssalonger som finns här.
Team Hälso & Friskvård är ett modernt gym som ser till sina klienters bästa genom att hjälpa dem nå sina mål och utveckla sin träning. Här jobbar bara människor som har koll på den mänskliga kroppen och dess förutsättningar. I de gamla Krokslättsfabrikerna ligger ett helt nyrenoverat gym med allt från konditionsmaskiner till fria redskap och träningsklasser.
Efter en svettig stund på gymmet uppskattar många att fortsätta ta hand om sin kropp. Till exempel genom en hälsokur för huden. Hudvård hos Christel erbjuder det senaste inom den här branschen. Här kan du bland annat testa hudslipning, en aha-behandling, fibromborttagning eller bara bli lite snyggare med fransböjning och make-up.

Boka konferens i Mölndal

När du med internets hjälp lyckats komma fram till exakt vilken av Mölndals konferens-alternativ som passar dig och ditt företag eller förening bäst, är det dags att boka. Detta görs lättast på telefon eller via mail. Om du ringer har du fördelen att direkt få svar på dina frågor och få reda på om stället är tillgängligt er önskade tid eller inte. Med ett mail får du svaret svart på vitt och har lättare för att dokumentera resultatet och visa upp det för en chef eller kollega.

Konferensanläggningar i Mölndal

Om ni vill undvika storstaden Göteborg är Mölndal ett bra alternativ som erbjuder många fina konferensmöjligheter, till exempel dessa:

Audicom Pendax
Flöjelbergsgatan 1
431 35 MÖLNDAL
Tel: 0317481990
www.audicompendax.se

Hos Audicom Pendax hyr du ett mötesrum som passar er grupp bäst och ordnar sen själv med mat och eventuellt boende. På så sätt får du en väldigt flexibel lösning, som ofta blir mer prisvärd än ett komplettpaket från till exempel ett hotell. Audicoms lokaler är utrustade med den senaste tekniken och stämningen är inspirerande och energifull.

Kulturhuset Möllan
Göteborgsvägen 19
431 30 MÖLNDAL
Tel: 031-275910
www.molndal.fh.se

Folkets hus i Mölndal, som numera heter Kulturhuset Möllan, erbjuder ett gäng olika lokaler. Det finns till exempel möjlighet att hyra biografen som även har en stor scen där talare kan vistas, grymt bra ljud och bild på skärmen och bekväma stolar, så att konferensdeltagarna inte börjar skruva på sig i förtid.

Gunnebo Slott och Trädgårdar
John Halls väg
431 36 MÖLNDAL
Tel: 031-334 16 00
www.gunneboslott.se

Femton minuter utanför centrala Göteborg ligger Gunnebo Slott, som är en av Sveriges mest välbevarade 1700-talsfastigheter. Här erbjuds konferenser och företagsevent för den lilla eller mellanstora gruppen. Maten är ekologisk och hemlagad, och som aktivitet i bensträckarpauserna erbjuds bland annat guidade turer på slottet.

Hotel Mölndals Bro
Nämndemansgatan 5
431 33 MÖLNDAL
Tel: 031-870120
www.hotelinfo.se

Det fina hotellet Mölndals Bro ligger bra till för en konferens i Göteborgsområdet. Här finns fördelen att mötets deltagare kan övernatta på plats för att minska på logistiska frågor. Maten ingår i de paketpriser som finns, även om ni såklart kan skräddarsy efter era önskningar också.

Scandic Mölndal
Barnhemsgatan 23
431 31 MÖLNDAL
Tel: 031-751 52 00
www.scandichotels.se

Att hålla konferens på Scandic Mölndal innebär att ni kan luta er tillbaka och lita på hotellet som sköter alla kringarrangemang på ett mycket proffsigt sätt. Rummen är fräscha och trevliga och möteslokalerna redo för grupper på upp till 150 personer. Snacks och dricka ingår hela dagen och lunch och middag bestämmer ni i förväg.

Åby Travet
Åbyvägen 2-12
431 62 MÖLNDAL
Tel: 0739-39 27 97
www.abytravet.se

ÅbyTravet är Sveriges näst största travanläggning och det perfekta stället för en lite annorlunda konferens. Här finns plats för upp till 750 personer och de erbjuder moderna, fullt utrustade lokaler. Har ni tur så kan ni ta en paus från diskussionerna och titta på spännande travlopp mitt i mötet.

Här hittar du fler förslag till konferens i Göteborg