Två korsvägar möttes under tiden som Sverige var norskt på medeltiden och just där bildades Uddevalla, i vackra Bohuslän på Sveriges västkust. Den gamla versionen av stadens namn är Oddevold, vilket betyder ”slåttermarken på udden”. Oddevold heter även ett populärt fotbollslag i staden. Konferenser bokas ofta i denna vackra stad vars historier och omgivning inspirerar. Den kulturintresserade kanske roas av att veta att Sveriges mest välbesökta museum, 2010 kikade över 300 000 människor in, Bohusläns museum ligger här. Där finns förutom dokumentation rörande Bohusläns historia även en konsthall, en museibutik och en restaurang som serverar bohusländska specialiteter. Andra bohusländska specialiteter är bland annat den kände finansmannen Percy Barnevik, fotbollsspelaren Martin Dahlin och skådespelaren Berit Carlberg, som alla kommer ifrån Uddevalla.

Om du och dina kollegor är sugna på att springa på någon av stadens barn, kan en konferens i Uddevalla varmt rekommenderas. Här hittar ni något för de flesta, oavsett om ni är ute efter att ta igen er i någon av de många badorterna, spana in de 10 000 år gamla snäckskalsbankarna eller spela golf på fina Lyckorna Golfbana. Allt detta kan upplevas mellan möten och workshops, så förenar ni nytta med nöje på bästa sätt.

Konferens Uddevalla - Mötesbranschen


Golfbanor i Uddevalla

1968 slog Sven Tumba invigningsslaget på Lyckorna Golfbana i Ljungskile utanför Uddevalla. Här kan ni njuta av en bana med havsutsikt och makligt ta er fram på den delvis parkägnade banan som har 18 hål. Dessutom finns det en korthålsbana för de som inte har hela dagen på sig. Klubben förfogar dessutom över ett café där ni kan fira en lyckad runda med kaffe och en smörgås, eller varför inte slappa i bastun efter spelets slut?
Uddevalla golfklubb har sina banor placerade i ett typiskt bohusländskt landskap. 18-hålsbanan är lätt kuperad och går genom både skog och park. Precis i närheten ligger köpcentret Torp och bredvid banan går ett flygfält, där sportflygplan startar och landat. När golfen är färdigspelad finns det även här fikamöjligheter i klubbens café, men också alternativ för den som är shoppingsugen eller som av nödvändighet behöver investera i en ny klubba eller ett gäng nya bollar. Uddevalla Golfklubb samarbetar även med några hotell för särskilda golfpaket, om ni skulle vilja göra det enkelt för er. På deras hemsida, www.uddevallagk.se, hittar du allt du behöver veta.

Romantisk weekend i Uddevalla

Inte alla är intresserade av att dra på sig den vita handsken och ge sig ut på en stor gräsmatta släpandes på en enorm bag fylld med metallpinnar, och sen stå i flera timmar och slå bollar mot avlägsna små hål. Vissa kanske kommer till Uddevalla för att umgås med den de gillar mest, och inte för att spela golf. Ni som är ute efter en romantisk helg har absolut rätt. Här finns något för alla smaker, oavsett om ni vill ha djur, kultur eller bara slappande på hotellet med rumsservice och en bra film.
På Moose af Anneröd, en bit norr om Uddevalla kan du och din partner spendera dagen, och natten om ni inte får nog, tillsammans med skogens konung. Här kan ni åka på en spännande safaritur där ni får se kronhjortar och sen träffa de ståtliga älgtjurarna Tor och Oden, som bor på stället med sina familjer. Dessutom kan man låna grill och sitta i sommarvärmen och äta mat precis vid vattnet, eller köpa ett lass våfflor i det omtalade Älgcaféet.
För paret som älskar kultur och museum finns det förutom det välbesökta Bohusläns museum, även populära Skalbanksmuseet samt det mysiga gamla Sjömanshusmuseet, där besökare får en inblick i livet som krigsseglare under andra världskriget.

SPA och hälsa i Uddevalla

SPA & Hälsa i UddevallaWalkesborgsbadet är det bästa alternativet för badsugna konferensdeltagare som antingen vill ligga och jäsa i en bubbelpool och låta alla tankar på budgetar och nedskärningshot försvinna i skummet, eller släppa barnasinnet loss och kasta sig utför rutschkanor och hopptorn. Efter doppet kan ni fika i caféet, sola i solariet eller basta i bastun.
Flera av stans hotell har utmärkta spaavdelningar där ni kan antingen träna eller slappa. Ett exempel är Hafsten Resort som är ett fyrstjärnigt hotell strax väster om Uddevalla. Wellnessavdelningen har flera olika sorters bastu, bland annat ångbastu, finsk bastu och aromabastu. Dessutom kan du få liv i kroppen genom ett dopp i kallbadstunnan som håller en frisk temperatur på fyra grader. För den som föredrar att inte få frost i ögonbrynen, finns det även en vedeldad tunna som är snäppet varmare och passar perfekt efter ett uppfriskande dopp i havet. Vill du ha personlig service erbjuds både massage, fotbehandlingar, behandling med eteriska oljor och mycket annat.

Boka konferens i Uddevalla

För att boka konferens i Uddevalla kan du antingen gå till anläggningarnas och hotellens hemsidor direkt, höra dig för vad de kan göra för dig och sen boka direkt via telefon eller mail. Alternativt kan du använda dig av en konferensbokningstjänst online. Ett exempel på en sådan som kan hjälpa dig i Uddevalla är Svenska Möten. Då anger du bara till dem vad du letar efter och sen skickar de förslag på ställen och upplägg som skulle kunna passa dig.

Konferensanläggningar i Uddevalla

Här är några av de ställen i Uddevalla där du och ditt företag eller din förening kan hålla konferens.

Bohusgården
Nordens väg 6
451 43 UDDEVALLA
Tel: 0522-364 20
www.bohusgarden.se

Bohusgården har trettio fullt utrustade konferensrum, men satsar ändå på personlig service och skräddarsyr konferenser för stora och små företag.

Bokenäs Resort & Conference Center
Bjällansås, Eriksberg
451 96 UDDEVALLA
Tel: 0522-65 61 00
www.bokenas.com

Ett möte på Bokenäs är präglat av den vackra omgivningen och den hjälpsamma personalen, som lagar underbar mat och gör allt för att du och dina kollegor ska trivas.

Restaurang Kärranäs
Kärrastrandvägen 119
451 76 UDDEVALLA
Tel: 0522-58 01 00

www.karranas.se

För en dagkonferens passar Restaurang Kärranäs perfekt, möten för upp till 80 personer är inget problem i de moderna lokalerna och dessutom kan ni avsluta på bästa sätt: med en fantastisk middag för alla deltagarna.

Åh Stifts- och Konferensgård
Å 252
459 94 LJUNGSKILE
Tel: 052225056

www.ahstiftsgard.se

Vid kusten ligger denna lugna gård där företag och föreningar kan mötas för att få igång kreativiteten och diskussionerna. Maten är god, rummen bekväma och kringaktiviteterna underhållande.

Söker du efter mer information om konferens i Göteborg klicka dig vidare