Mötesbranschen har inlett samarbete med mötesföretaget Häxan & Fyren. Som en första del i samarbetet har en videoserie spelats in på Blue Hotel, där kända namn ger sin syn på möten! En ny satsning som vi hoppas skall välkomnas av mötesbranschens besökare. Häxan och Fyren kommer också att synas med artiklar om möten, upplägg och effektivitet via denna webbplats. Nedan följer en intervju med personerna bakom detta företag. Vi låter dem själva presentera sig för er som än så länge inte mött Häxan & Fyren.

Häxan & Fyren

Bakom företagsnamnet Häxan & Fyren står Marlene och Ulrika som arbetar med att utveckla möten. Idag består 80% av all kommunikation inom organisationer och företag av just möten vilka upptar i snitt 30 procent av en organisations tid och resurser. 23 % av cheferna har fler än 16 timmar möten/vecka och drygt hälften känner att de har för många möten. Bara hälften av cheferna tycker att flertalet möten de bevistar är meningsfulla. Genom att bland annat effektivisera, målanpassa och strukturera dessa skapar de en process mot ett bättre mötesklimat vilket gör att man lättare når målet med dessa möten.
Källa: Chef.se

Marlene och Ulrika kommer att publicera artiklar här på Mötesbranschen.se men även figurera i videopoddserien ”Mötet &” som är ett samarbete mellan Häxan&Fyran och Mötesbranschen.

Vilka är Marlene och Ulrika…

Häxan & Fyren - Marlene och UlrikaMarlene: Jag är en driven och nyfiken person som både vågar och vill testa nya vägar. Det kan vara allt från att gå och äta på en udda restaurang bara för att testa nya smaker till att gå på konserter inom olika musikgenrer för att uppleva ny musik. Tycker även mycket om att resa och möta människor i olika kulturer och miljöer. Jag gillar kreativa miljöer, platser och människor för att jag tycker att det är utvecklande, och det är även därför jag gillar att jobba med möten.

Ulrika: Jag älskar att röra på mig och motionera. Älskar att springa och det är ofta under dessa löprundor som jag får mina idéer. Ser mig själv som en idémänniska där tankar och idéer bara ”bubblar” fram. Jag trivs även på landet med den härliga tystnaden som inte finns inne i stadspulsen. Struktur är kul och jag mår extra bra då struktur och kommunikation möts och skapar häftiga samspel och utvecklingsprocesser.

Både Marlene och Ulrika har lång erfarenhet av utvecklingsprocesser där möten varit ett viktigt verktyg för dem i arbetet och enligt dem själva kompletterar de varandra bra i företaget. Ulrika gillar Excel och att strukturera och Marlene att hitta på nya metoder.

…och vad är Häxan & Fyren

Det finns en tydlig symbolik i val av företagsnamn. Häxan står för kreativitet och flexibilitet. Detta medan fyren står för stabilitet och långsiktighet. Det är den balansen som alla organisationer och möten behöver ha. De ska finnas kreativitet och idéer men det behövs en struktur och strategi som vägleder mot målet.

Just den mixen är grunden för den strategiska utvecklingsprocess som vi kallar för HelVis. Ett långsiktigt arbete som skapar förutsättningar för att både sätta en strategi och mål samt ta vara på kreativitet och engagemang för att nå målen. En process som både gynnar organisationen med ett bättre arbetsklimat, effektivare arbete och bättre lönsamhet.

Vad kommer ni publicera på Mötesbranschen.se?

Vi kommer att både skriva artiklar och göra en videoblogg. I artiklarna kommer vi skriva utifrån våra egna erfarenheter och ur en strategisk helhetssyn. Det kommer bli inspiration och tips som främst vänder sig till ledare inom olika företag.

I videopodden gör vi intervjuer med personer som är experter inom sitt område men då med en vinkel mot just möten. Här blir det experternas syn som lyfts upp mer än våra egna åsikter och tankar. Med videopodden ger vi därför en ny vinkel på möten, något vi tycker ska bli extra intressant.

Så en viss skillnad blir det på artiklarna och videopodden även om det är möten och möteskommunikation som vi hela tiden kommer att skriva och prata om.

Vad är ert bästa Mötestips?

Marlene: Våga förändra! Våga ifrågasätta varför möten sker och våga ta bort dem som inte behövs. Låt de som är kvar istället blir effektiva och fylla sitt syfte.
Ulrika: Bjud in till möten som du själv skulle vilja gå på.

Välkommen in och få inspirationen och idéerna till förändring. Besök Häxan & Fyrens hemsida